Varmelast Rørkælder

Vi planlægger varmeproduktion

Varmelast planlægger varmeproduktion til fjernvarmeforsyning i 17 kommuner i hovedstadsområdet.

Læs mere
Varmelast Biobrændsel
Om os

Om varmelast

Varmelast har udarbejdet daglige fjernvarmeplaner for hovedstadsområdet siden 7. januar 2008 for fjernvarmevand og siden 27. april 2009 også for fjernvarmedamp.

Læs mere
Varmelast avedøreværket
Sikker fjernvarme

Fjernvarmenettet

Transmissionsnettet for CTR og VEKS er ét sammenhængende system, hvilket giver fleksibel mulighed for at udveksle varme mellem de forskellige fjernvarmeområder efter behov. Varmen fra Avedøreværket kan eksempelvis forsyne København og omvendt kan varmen fra Amagerværket forsyne Roskilde.

Læs mere
Mindre anlæg

Revisionsplan 2019

Varmelast offentliggør her Revisionsplaner for mindre anlæg i Hovedstadsområdet.
Hvis man ønsker revisionsplaner for større anlæg, henvises til UMM-meddelelser fra umm.nordpoolgroup.com

Se den samlede revisonsplan

Nøgletal

Lastfordeling: Økonomisk optimering af kraftvarme- og varmeværkernes drift – time for time – set i forhold til omkostningerne på værkerne og priserne på elmarkedet, som ligeledes varierer time for time

500.000

Slutbrugere

34.500

TJ/år

20%

af varmeforbruget i Danmark

Parterne bag samarbejdet

Varmelast

Baggrund for Varmelast

Kraftvarme- og varmeværkernes daglige produktion prioriteres efter en økonomisk samlet optimering af el- og varmeproduktion

Læs mere
Nyheder fra Dansk Fjernvarme
 • 16. Aug 2019
  Regeringen begynder på klimalov i august

  LÆS I DAG: Borgmestre søger støtte hos ordførere. S-folketingsmedlem hasteindkaldt til møde på Fanø. Verdo anmeldt til politiet. Frederikshavn får CO2-neutralt værk. Ny direktør i Odder. 

  15. Aug 2019
  LM2019: Den 24. - 25. oktober slår Dansk Fjernvarme dørene op til årets landsmøde

  Over to dage samles mere end 2.000 deltagere fra hele energisektoren for at diskutere politik, teknik og nyeste trends på markedet.

 • 15. Aug 2019
  Minister: McKinsey-rapport bliver ikke fjernvarmes bibel

  Den tidligere regerings strategi for økonomisk effektivisering af forsyningssektoren skal erstattes af et stramt fokus på klima. Det siger Dan Jørgensen i et interview til Altinget. Det vækker glæde hos fjernvarmeselskabernes brancheorganisation.

  15. Aug 2019
  Fælles forsyningssektor: Nej tak til bureaukrati

  En ny undersøgelse viser, at forsyningsselskaberne har øjnene rettet stift mod at levere høj forsyningssikkerhed og grøn omstilling. Selskaberne svarer også, at der skal luges ud i regulering og bureaukrati.

 • 15. Aug 2019
  Dan Jørgensen: ”McKinsey-rapport er ikke min fjernvarme-bibel”

  LÆS I DAG: Tre borgmestre kæmper for varme til borgerne. Knap 1000 husstande på Fanø kan stå uden varme. Forsyningssektoren opprioriterer grønt fokus. Ørum-forbrugere skal udnytte overskudsvarme. Varme til Cold Hawaii. Ny millionpulje skal booste eksport af grøn dansk energiteknologi. Topchefen forlader energiselskabet Norlys. 

  14. Aug 2019
  Har du styr på sikkerheden?

  Sikkerhed og arbejdsmiljø er i fokus hos alle virksomheder, men det kan være svært at huske at prioritere i en travl hverdag.