Vi planlægger varmeproduktion

Varmelast planlægger varmeproduktion til fjernvarmeforsyning i 17 kommuner i hovedstadsområdet.

Læs mere
Om os

Om varmelast

Varmelast har udarbejdet daglige fjernvarmeplaner for hovedstadsområdet siden 7. januar 2008 for fjernvarmevand og siden 27. april 2009 også for fjernvarmedamp.

Læs mere
Sikker fjernvarme

Fjernvarmenettet

Transmissionsnettet for CTR og VEKS er ét sammenhængende system, hvilket giver fleksibel mulighed for at udveksle varme mellem de forskellige fjernvarmeområder efter behov. Varmen fra Avedøreværket kan eksempelvis forsyne København og omvendt kan varmen fra Amagerværket forsyne Roskilde.

Læs mere

Nøgletal

Lastfordeling: Økonomisk optimering af kraftvarme- og varmeværkernes drift – time for time – set i forhold til omkostningerne på værkerne og priserne på elmarkedet, som ligeledes varierer time for time

500.000

Slutbrugere

34.500

TJ/år

20%

af varmeforbruget i Danmark

Parterne bag samarbejdet

Varmelast

Baggrund for Varmelast

Kraftvarme- og varmeværkernes daglige produktion prioriteres efter en økonomisk samlet optimering af el- og varmeproduktion

Læs mere
Nyheder fra Dansk Fjernvarme
 • 22. Oct 2018
  Nu skal forbrugerne betale for grundbeløbet

  LÆS I DAG: Nu skal forbrugerne betale for grundbeløbet. Formand: Politikerne svigter varmekunderne. Bortfald af grundbeløb får varmepris til at stige 50 procent. Tænketank: Energimærkning af huse er misvisende. Datacentre vil blive den store energisynder. Ilddåb for nye solfangere i Aulum. 

  19. Oct 2018
  Borgmestre kræver udsættelse af lovforslag

  Seks borgmestre og formanden for KLs Miljø- og Forsyningsudvalg retter direkte henvendelse til en række ministre, partiledere og energiordførere for at sat lovforslag om forbrugerbindinger i bero.

 • 19. Oct 2018
  Dansk Fjernvarme glæder sig over borgmestres udmelding

  Seks borgmestre og KL lægger op til at udskyde regeringens lovændring om forbrugerbindinger, og det flugter med, hvad Dansk Fjernvarme også har lagt op til.

  19. Oct 2018
  Grænseværdi for radioaktivt stop i bioasken overskredet på to værker

  LÆS I DAG: Grænseværdi for radioaktivt stop i bioasken overskredet på to værker. Midtjysk projekt skal skærme for prisstigninger. AffaldVarme sender penge retur. Hyllested: Hug nu bremsen i for Viking Link. Store forskelle på varmeregningen.

 • 18. Oct 2018
  Varmepumper er en rentabel grøn investering

  LÆS I DAG: Varmepumper er en rentabel grøn investering. Vejen Varmeværk skruer op for overskudsvarmen. Motivationstarif er både pisk og gulerod. Fyr og flamme I 50 år. Flis kommer til havnen i Helsingør. Japanere er vilde med nordjysk fjernvarmesystem. 

  17. Oct 2018
  Samarbejde om grundvand til varme

  Grundvand kan mange steder være et fornuftigt valg som varmekilde til varmepumper – en ny aftale mellem Danske Vandværker og Dansk Fjernvarme sætter rammerne for sådanne løsninger.